Asociația pentru Consiliere și Educație în Sănătate

Loading Evenimente

Imaginează-ți un copil de 1 an pe care părinții îl înțeapă în degetele de la mână de 12 ori pe zi pentru a-l ști in siguranță….

Viața unei familii se schimbă dramatic când copilul primește diagnosticul de diabet zaharat tip 1. Copilul are nevoie de peste 4 injectii cu insulină zilnic, pentru a inlocui funcția pancreasului – doar așa va crește si se va dezvolta normal. Pentru fiecare injectie va fi nevoie de valoarea glicemiei recoltata din deget. La 2 ore de la fiecare masa, la culcare, noaptea la ora 3 si ori de câte ori se simte rău, se testează din nou. Tot înțepând degetele.

Un copil nou diagnosticat, fără senzor de glicemie, își verifică glicemia între 6 și 12 ori pe zi. Sunt în total între 10 și 16 înțepături zilnice permanent. La acestea se adaugă sentimentele de teamă, nesiguranță, frustrare atât ale copilului cât și ale părinților. Întrebarile nerostite sunt „de ce mi se întâmplă mie?”, „de ce i se întâmplă copilului meu?”.

Costul senzorilor de glicemie pentru jumătate de an depășește 1000 euro.

Din donațiile primite, ACES- Asociația pentru consiliere și educație în sănătate achizitionează senzori de glicemie pentru copiii cu diabet zaharat tip 1 în primele 6 luni de la diagnostic. După aceste 6 luni, Programul National de Diabet asigură gratuit accesul la senzori de glicemie.

Aces - Asociația pentru Consiliere și Educație în Sănătate
Scroll to Top